Giropay: de meest gebruiktebetaalmethode in Duitsland

Giropay is de meest gebruikte online betaalmethode in Duitsland. Doordat veel Duitse banken Giropay ondersteunen, kan 85% van alle Duitse consumenten met Giropay betalen. Betalingen met Giropay zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

Giropay is opgericht door de Duitse Postbank en de Duitse bedrijven Star Finanz, Fiductia IT en GAD. Giropay is gebaseerd op het Duitse internetbankieren en werd speciaal ontwikkeld voor online betalen. Giropay lijkt veel op het Nederlandse iDEAL.

Hoe werkt Giropay?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met Giropay te willen betalen. Nadat de eigen bank is geselecteerd, wordt de consument doorgeleid naar internetbankieren van de eigen bank. Daar staat de betaalopdracht reeds klaar. De consument autoriseert de betaling op dezelfde manier als bij internetbankieren. Het bedrag wordt dan afgeschreven van de betaalrekening van de consument en tot slot worden consument en webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met Giropay?

Alle Duitse consumenten die internetbankieren bij één van de vele Duitse banken of Sparkassen die Giropay ondersteunen, kunnen met Giropay betalen.