Archieven

Sepa-incasso: Eenmalige of doorlopende machtiging

SEPA-incasso / Domiciliëring is een eenmalige of doorlopende machtiging. Dit is de meest ideale en eenvoudigste methode om je klanten eenmalig of periodiek te laten betalen. Met name voor abonnementen is deze betaalmethode geschikt. SEPA-incasso is beschikbaar in alle 34 landen* die bij SEPA zijn aangesloten.

Door middel van een machtiging (of in België Domiciliëring) geeft je klant toestemming om een bedrag van zijn of haar rekening af te schrijven. Die machtiging kan eenmalig zijn, maar ook doorlopend. Met een doorlopende machtiging geeft je klant toestemming om dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks een bedrag af te schrijven. Een doorlopende machtiging kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor afbetalingen of abonnementen, maar ook om contributie te incasseren van de leden van clubs, sociëteiten en verenigingen.

Hoe werkt online betalen met SEPA-incasso?

De consument plaatst een bestelling voor een product, dienst of abonnement bij een webshop en geeft aan eenmalig of periodiek te willen betalen door middel van SEPA-incasso. Dan verschijnt op het scherm een formulier dat de klant eenvoudig kan invullen.

Bij een eenmalige machtiging geeft de klant toestemming om eenmalig een bedrag van zijn of haar bankrekening af te schrijven. Bij een doorlopende machtiging geeft de klant toestemming door een eerste (aan)betaling te doen met een andere betaalmethode, zoals iDEAL, Mister Cash of creditcard. Op basis van deze eerste betaling kunnen vervolgens automatische herhaal-incasso’s worden uitgevoerd.

Wanneer de toestemming is verleend door de klant, wordt dit direct per e-mail of via een webshop-terugkoppeling aan de webshop doorgeven.

Wie kan betalen met SEPA incasso?

Alle consumenten met een bankrekening in een van de 34 SEPA-landen kunnen online betalen met SEPA-incasso.

* België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Réunion), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland), Zweden en Zwitserland.

iDEAL: de meest gebruikte betaalmethode in Nederland

iDEAL is een Nederlandse standaard voor internetbetalingen. Met iDEAL betalen Nederlandse consumenten hun aankopen op internet via hun eigen online bankomgeving. Het is in Nederland de meest gebruikte online betaalmethode. Betalingen met iDeal zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

iDEAL werd in 2005 opgericht door Currence omdat er destijds in Nederland geen universeel geaccepteerde online betaalmethode was zonder hoge transactiekosten. Transacties met iDEAL zijn voor consumenten kosteloos.

Hoe werkt iDEAL?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met iDEAL te willen betalen. Nadat de eigen bank is geselecteerd, wordt de consument doorgeleid naar internetbankieren van de eigen bank. Daar staat de betaalopdracht reeds klaar. De consument autoriseert de betaling, het bedrag wordt afgeschreven en de consument en de webshop worden geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met iDEAL?

Alle Nederlandse consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Rabobank, SNS Bank, RegioBank, ING, KNAB, Friesland Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers kunnen hun online aankopen betalen met iDEAL.

Klarna: het gemak van achteraf betalen

Klarna is Europees marktleider op het gebied van factuur gebaseerd betalen aan webshops. Klanten krijgen eerst hun bestelling geleverd en betalen achteraf en desgewenst gespreid aan Klarna. Zij hoeven daarbij geen vertrouwelijke informatie te verstrekken. Als webshop ontvang je de betalingen direct van Klarna. De betalingen zijn 100% gegarandeerd.

Klarna is sinds 2005 gespecialiseerd in het aanbieden van gebruikersvriendelijke betaaloplossingen voor webshops en is actief in 9 landen*. Aangezien 33% van de consumenten de voorkeur geeft aan achteraf te betalen met een factuur, kan deze betaalmethode de conversie van je webshop behoorlijk verhogen.

Je klanten hoeven zich niet te registeren en zij hoeven slechts weinig gegevens te verstrekken. Daardoor is deze betaalmethode heel eenvoudig en laagdrempelig. Met Klarna verhoog je de omzet en conversie van je webshop en je krijgt altijd uitbetaald, rechtstreeks van Klarna.

Hoe werkt Klarna?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met Klarna te willen betalen. Vervolgens wordt de consument doorgeleid naar Klarna en wordt om enkele gegevens gevraagd. De consument kan kiezen uit twee opties: betalen binnen 14 dagen, of gespreid betalen. Daarna controleert Klarna binnen enkele seconden de kredietwaardigheid van de consument. Wanneer die in orde is, wordt de aankoop goedgekeurd en ontvangt de webshop daarvan direct bericht

Wie kan betalen met Klarna?

Alle consumenten in een van de 9 landen waar Klarna actief is, kunnen hun online aankopen achteraf en desgewenst gespreid betalen met Klarna.

* Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

VISA en Mastercard: de meestgebruikte creditcards wereldwijd

VISA en MasterCard zijn wereldwijd de meest gebruikte creditcards. Hiermee kunnen consumenten van over de hele wereld online betalen in je webshop. Je zult verbaasd zijn hoeveel internationale consumenten jouw webshop weten te vinden als je de mogelijkheid biedt om met VISA en MasterCard te betalen.

VISA en MasterCard bestaan sinds de jaren ’60 en zijn wereldwijd de grootste creditcarddienstverleners. VISA International is eigenaar van ongeveer 21.000 financiële instellingen wereldwijd, maar is vooral bekend van hun creditcard-diensten. MasterCard verstrekt wereldwijd licenties voor creditcards en is één van de grootste bedrijven in zijn soort. Miljarden mensen in meer dan 200 landen beschikken over een creditcard van VISA of MasterCard.

Hoe werkt online betalen met VISA of MasterCard?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met een creditcard van VISA of MasterCard te willen betalen. Vervolgens wordt de consument gevraagd het nummer van de creditcard en de zogenaamde CVC-code in te voeren. Omwille van de veiligheid wordt bij (online) betalen met een creditcard ook steeds vaker om een pin- of andere code gevraagd. Door de gevraagde gegevens in te voeren, autoriseert de consument de betaling. Vervolgens wordt de webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan online betalen met een creditcard van VISA of MasterCard?

Miljarden mensen uit meer dan 200 landen die de beschikking hebben over een creditcard van VISA of MasterCard kunnen daar ook online mee betalen.

SprayPay: gemakkelijk gespreid betalen

SprayPay is een innovatieve gespreid betaaloplossing, waarmee jouw particuliere klant gespreid kan betalen tot 36 maanden. Hiermee kan jouw klant tegen een relatief laag maandbedrag overgaan tot een duurdere aankoop. De webshophouder ontvangt binnen 30 dagen het aankoopbedrag.

De klant kan kiezen om het aankoopbedrag in 12, 18, 24 of 36 maanden te betalen. Gespreid betalen is mogelijk vanaf €250,- tot €5000,-. Jouw klant kan altijd boetevrij aflossen en bepaald dus haar eigen looptijd. De webshop ontvangt binnen 30 dagen gegarandeerd het aankoopbedrag. SprayPay neemt het risico van wanbetaling over. SprayPay is alleen beschikbaar in Nederland.

Hoe werkt SprayPay?

Wanneer de klant kiest voor SprayPay, volgt er een online kredietcheck. Deze check is binnen no-time gedaan waardoor jij geen conversie zal missen. Wanneer de klant is goedgekeurd verandert conversie in een order. Na 30 dagen ontvang jij het volledige aankoopbedrag en de klant betaalt dan pas het eerste termijnbedrag middels automatische incasso.

Wie kan betalen met SprayPay?

Alle Nederlandse consumenten die ouder zijn dan 23 jaar en die geen negatieve BKR registratie hebben.

Bancontact: de meestgebruikte betaalmethode in België

Met Bancontact betalen Belgische consumenten met hun eigen bankkaart of Bancontact-app. Het is in België de meest gebruikte online betaalmethode. De betalingen zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

Bancontact is in België marktleider op het gebied van elektronische betalingen. Bancontact zorgt ervoor dat het te betalen bedrag wordt verplaatst van de rekening van een betaler naar de rekening van een ontvanger. Voor een kaarthouder gebeurt dit via de bank die de kaart heeft uitgegeven, voor een webshop via de leverancier van de online betaalmethode.

Hoe werkt Bancontact?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met Bancontact te willen betalen. De betaalopdracht staat reeds klaar en de consument autoriseert de betaling door de kaartgegevens en een pincode in te voeren. Het bedrag wordt afgeschreven van de betaalrekening van de consument en de webshop wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald. Met de Bancontact-app kan de consument ook mobiel betalen. Dat werkt met een QR die automatisch op het beeldscherm verschijnt.

Wie kan betalen met Bancontact?

Alle Belgische consumenten die beschikken over een Bancontact bankkaart van ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. van Breda, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, Fintro, Hello Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Record Bank en VDK Spaarbank kunnen hun online aankopen betalen met Bancontact en Bancontact QR.

Carte Bancaire en Carte Bleue: een must have voor betalingen uit Frankrijk

Carte Bancaire en Carte Bleue zijn debet- en creditcards die voornamelijk binnen de landsgrenzen van Frankrijk worden gebruikt. Wanneer je ook Franse consumenten wilt laten afrekenen op je webshop, dan mag deze betaalmethode niet ontbreken op je betaalpagina.

Carte Bancaire is in 1984 opgericht en Carte Bleue bestaat al sinds 1967 en is tegenwoordig onderdeel van Carte Bancaire. Het zijn de bekendste en meest gebruikte debet- en creditcards in Frankrijk. Er zijn in Frankrijk meer dan 33 miljoen van deze kaarten in omloop

Hoe werkt Carte Bancaire en Carte Bleue?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met een Carte Bancaire of Carte Bleue te willen betalen. Vervolgens wordt de consument gevraagd de gegevens van de kaart in te voeren. Omwille van de veiligheid wordt ook nog om een pin- of andere code gevraagd. Door de gegevens en code in te voeren autoriseert de consument de betaling. Vervolgens wordt de webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met Carte Bancaire en Carte Bleue?

CardGate ondersteunt betalingen met álle debet- en creditcards van Carte Bancaire of Carte Bleue en niet alleen maar, zoals veel andere aanbieders, bijvoorbeeld de Carte Bleue VISA creditcards. Dit betekent dat je met CardGate meer dan 33 miljoen Franse kaarthouders kunt laten betalen op je webshop.

Giropay: de meest gebruiktebetaalmethode in Duitsland

Giropay is de meest gebruikte online betaalmethode in Duitsland. Doordat veel Duitse banken Giropay ondersteunen, kan 85% van alle Duitse consumenten met Giropay betalen. Betalingen met Giropay zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

Giropay is opgericht door de Duitse Postbank en de Duitse bedrijven Star Finanz, Fiductia IT en GAD. Giropay is gebaseerd op het Duitse internetbankieren en werd speciaal ontwikkeld voor online betalen. Giropay lijkt veel op het Nederlandse iDEAL.

Hoe werkt Giropay?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met Giropay te willen betalen. Nadat de eigen bank is geselecteerd, wordt de consument doorgeleid naar internetbankieren van de eigen bank. Daar staat de betaalopdracht reeds klaar. De consument autoriseert de betaling op dezelfde manier als bij internetbankieren. Het bedrag wordt dan afgeschreven van de betaalrekening van de consument en tot slot worden consument en webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met Giropay?

Alle Duitse consumenten die internetbankieren bij één van de vele Duitse banken of Sparkassen die Giropay ondersteunen, kunnen met Giropay betalen.

V PAY en eMaestro: online betalen met je pinpas

V PAY en eMaestro zijn de bekendste pinpasdiensten in Europa. eMaestro is eigendom van MasterCard en V PAY van VISA. Met name in Groot-Brittannië, Spanje, Oostenrijk en België worden deze kaarten veel gebruikt. Betalingen zijn 100% gegarandeerd.

Met V PAY en eMaestro kun je online betalen met je pinpas (ofwel debet-card), op dezelfde manier als met een creditcard. Met V PAY en eMaestro worden de eerste stappen gezet naar een Europese standaard voor online betalen. Op termijn zal iedere Europeaan zowel in eigen land als in andere Europese landen online kunnen afrekenen met zijn eigen pinpas.

Hoe werken V PAY en eMaestro?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met eMaestro of V PAY te willen betalen. Vervolgens moet het kaartnummer en de vervaldatum op het betaalscherm worden ingevoerd. Daarna wordt met behulp van een digipas of random-reader een transactiecode gegenereerd die ook moet worden ingevoerd. De consument kan dan de betaling bevestigen. Bij voldoende saldo wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven van de betaalrekening. Tot slot wordt de webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met V PAY en eMaestro?

Op dit moment kunnen alleen consumenten in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Turkije en België betalen met eMaestro en V PAY. Doordat deze betaalmethode steeds populairder wordt, zou dit in de toekomst wel eens dé meest gebruikte Europese online betaalmethode kunnen worden.

Przelewy24: de Poolse betaaloplossing

Przelewy24 is een lokale Poolse betaaldienst die de overdracht van bedragen faciliteert voor betalingen tussen consumenten en verkopers. Prezelewy24 garandeert de uitbetaling aan de merchant zonder chargeback risico en is de meestgebruikte internet betaalmethode in Polen. Polen staat op de 8ste positie van de top 10 Europese internet landen met een gebruikerspenetratie van 57% van de bevolking (22.6 miljoen mensen).

Hoe werkt Przelewy24?

Tijdens het doen van een online betaling bij een deelnemende merchant kiest de consument Przelewy24 als betaalmethode en autoriseert de overdracht. Het transactiebedrag wordt dan direct opgehaald uit de consument haar Przelewy24 account of indien het saldo niet voldoende is, zal de consument het saldo moeten opwaarderen met één van de aanwezige oplaad methodes.Na de succesvolle verwerking van een betaling zal Przelewy24 de merchant direct informeren over de betaling en het bedrag overmaken.

Wie kan betalen met Przelewy24?

Iedereen die aangesloten is bij een Poolse bank.