V PAY en eMaestro: online betalen met je pinpas

V PAY en eMaestro zijn de bekendste pinpasdiensten in Europa. eMaestro is eigendom van MasterCard en V PAY van VISA. Met name in Groot-Brittannië, Spanje, Oostenrijk en België worden deze kaarten veel gebruikt. Betalingen zijn 100% gegarandeerd.

Met V PAY en eMaestro kun je online betalen met je pinpas (ofwel debet-card), op dezelfde manier als met een creditcard. Met V PAY en eMaestro worden de eerste stappen gezet naar een Europese standaard voor online betalen. Op termijn zal iedere Europeaan zowel in eigen land als in andere Europese landen online kunnen afrekenen met zijn eigen pinpas.

Hoe werken V PAY en eMaestro?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met eMaestro of V PAY te willen betalen. Vervolgens moet het kaartnummer en de vervaldatum op het betaalscherm worden ingevoerd. Daarna wordt met behulp van een digipas of random-reader een transactiecode gegenereerd die ook moet worden ingevoerd. De consument kan dan de betaling bevestigen. Bij voldoende saldo wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven van de betaalrekening. Tot slot wordt de webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met V PAY en eMaestro?

Op dit moment kunnen alleen consumenten in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Turkije en België betalen met eMaestro en V PAY. Doordat deze betaalmethode steeds populairder wordt, zou dit in de toekomst wel eens dé meest gebruikte Europese online betaalmethode kunnen worden.