Carte Bancaire en Carte Bleue: een must have voor betalingen uit Frankrijk

Carte Bancaire en Carte Bleue zijn debet- en creditcards die voornamelijk binnen de landsgrenzen van Frankrijk worden gebruikt. Wanneer je ook Franse consumenten wilt laten afrekenen op je webshop, dan mag deze betaalmethode niet ontbreken op je betaalpagina.

Carte Bancaire is in 1984 opgericht en Carte Bleue bestaat al sinds 1967 en is tegenwoordig onderdeel van Carte Bancaire. Het zijn de bekendste en meest gebruikte debet- en creditcards in Frankrijk. Er zijn in Frankrijk meer dan 33 miljoen van deze kaarten in omloop

Hoe werkt Carte Bancaire en Carte Bleue?

De consument plaatst een bestelling bij een webshop en geeft aan met een Carte Bancaire of Carte Bleue te willen betalen. Vervolgens wordt de consument gevraagd de gegevens van de kaart in te voeren. Omwille van de veiligheid wordt ook nog om een pin- of andere code gevraagd. Door de gegevens en code in te voeren autoriseert de consument de betaling. Vervolgens wordt de webshop geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Wie kan betalen met Carte Bancaire en Carte Bleue?

CardGate ondersteunt betalingen met álle debet- en creditcards van Carte Bancaire of Carte Bleue en niet alleen maar, zoals veel andere aanbieders, bijvoorbeeld de Carte Bleue VISA creditcards. Dit betekent dat je met CardGate meer dan 33 miljoen Franse kaarthouders kunt laten betalen op je webshop.